aandacht, liefde en lekker eten.

Sinds 2015 zijn dat de drie basis-ingrediënten voor Iedereen Kerst. Een Kerstdiner waarbij men zich niet druk hoeft te maken om het betalen van de rekening. Waar men gezellig aan kan schuiven met hun geliefden, maar ook alleen zonder zich alleen te voelen.

Iedereen Kerst is een initiatief dat opgezet is door betrokken burgers. Initatiefnemers Koike Hess en Steven van Heyningen zetten het evenement op in 2015, waarbij direct een team van superlieve en gezellige enthousiastelingen aanhaakten en aangehaakt bleven.
Onze eerste editie vond plaats bij Restaurant Mossel en Gin (dé parel van het Westerpark). Bij editie nummer drie breidden we uit naar Brouwerij Troost en Mediacafé Westergas waar ook editie 4 en 5 plaatsvonden.

En toen... Toen kwam in 2020 Corona om de hoek kijken.
Het is nu moeilijk voor te stellen hoe die periode was. En hoe die periode (bijna letterlijk) roet in het eten gooide.
We raakten uit contact met elkaar als maatschappij. We isoleerden en distantieerden ons van elkaar en van Amsterdam.

Maar juist in die periode, was de kracht van Iedereen Kerst nog altijd de drie basis-ingrediënten:
Aandacht, liefde en lekker eten. Als verbinder. Want iedereen houdt ervan.
En uiteindelijk wordt natuurlijk niemand ECHT gelukkig van de rekening betalen. En daarom zorgt Iedereen Kerst er al jaren voor, samen met haar betrokken partners dat de rekening al betaald is.

Bij ons op Kerstdag ben je welkom. Heb je aanspraak, en word je gezien.
We pretenderen niet de wereld te redden. We zijn niet roomser dan de paus. We zijn gewoon net als jij, betrokken Amsterdammers die houden van gezelligheid en samenkomen.
Tegelijkertijd beseffen we, dat juist de mensen die zich vaak hard inzetten voor een ander, van mantelzorgers tot alleenstaande ouders het vaak te krap hebben qua tijd of budget om zichzelf en hun gezin te verwennen.
En ook de buren die zich soms afvragen 'Maar met wie moet ik dan gaan?' en waarbij dit een drempel kan vormen, heten wij des te meer welkom.

Wat je kunt verwachten bij Iedereen Kerst, is een goed Kerstdiner in de leukste en gezelligste restaurants van Amsterdam West, mooie en ontroerende verhalen van je buren, en natuurlijk een hoop vriendelijke en vooral ook lieve vrijwilligers die dit samen met de organisatie met alle liefde en energie organiseren.

Om de continuiteit van Iedereen Kerst te 'garanderen', heeft Geen Stress Amsterdam sinds 2021 de organisatie op zich genomen samen met Studio de Nieuwe Generatie.
Dit zorgt ervoor dat op operationeel gebied, en op organisatorisch gebied er vanaf augustus mensen beschikbaar zijn om alles in goede banen te leiden.